Al llarg de la història de les civilitzacions s'han conformat rituals i valors culturals que identifiquen al foc com una força fonamental en la naturalesa ,amb vincles cap a poders naturals, cap a els déus i la història dels pobles.

En el nostre poble els fusters, per a poder treballar al llarg de l'hivern, en què la claror dels dies és més escassa, es construïen uns senzills aparells de fusta, que ells anomenaven "parots", dels quals penjaven els cresols o llànties que donaven llum als seus locals artesanals. I quan arribava la primavera, aquells aparells, mig socarrimats, els treien al carrer i els cremaven. Celebrant-ne d'aquesta manera l'adveniment de la claror i el bon temps.

 

Es creuen que algú d'aquells fusters tingué la idea de vestir i donar-li forma humana a algun d'aquells "parots" i, possiblement, imitant a algun veí i fent alguna crítica, a poc a poc, anaren naixent les falles actuals.

Les falles que hui admirem voltades de festa, d'esplendor, de pólvora, cercaviles i estendards, són més que un ninot: són la manifestació de la vida d'un poble alegre que expressa col·lectivament i sorollosament, al mig del carrer, l'art plàstic, la música, la llum i el color, dia i nit.

Les falles són festes que se celebren en honor al nostre patró Sant Josep, durant tot l'any els artistes estan treballant per a crear grans i xicotets monuments, replets de "ninots" que se "planten "en el carrer el dia 15 de març. Durant estos dies juga un paper molt important la pólvora, començant el dia amb "la desperta" on la comissió junt amb la banda de musica, alcen tots els veïns provocant un gran estrèpit amb els clàssics "trons de bac", els membres de les distintes comissiones es fiquen amb les seues millors gales para per a replegar els distints premis otorgats o bé per a fer un cercavila acompanyats sempre per una banda de musica, finalitzant amb "la mascleta "a les 14 hores. To un recte de so.

Durant la vesprada se celebren festes infantils en les distintes barriades i els dies 17 i 18 "l'ofrena" a la Mare de Deu dels Desamparats, a la nit hi ha focs artificials i berbenes populars en tots els barris de la cuitat, finalitzant el dia 19 a mitjanit amb "la cremá" els monuments són consumits per les flames.

Nostra falla va naixer allá per el any 1932 sempre voltada de llum, so i musica.

En la nostra demarcació de la falla es troba els carrers Martinez Aloy , Honorato Juan, Marques de Zenete , Jesus, Salas Quiroga, Plaça Pintor Segrelles del qual porta nom nostra falla. Les activitats en el si de la nostra comissió han sigut moltes, des d'equip de frontó, campionats de truc, grup de danses, teatre etc...

Hem celebrat el 50 aniversari de la falla on s'edita un llibre commemorativo amb la història de cada exercici i va ser un any on celebraren molts actes.

Ens trobem molt prop del centre de la cuitat i rodejats per falles amigues Podem veure també la Finca Roja un monument emblemàtic de nostra cuitat i en la Plaça un jardí amb el monument a Segrelles al qual tots els anys li fem un gran homenatge junt amb els seus descendents directes.

La parròquia Nostra Senyora del Socorro on des de sempre hem estat vinculats i el dia 19 de març es fá una Ofrena, a Sant Josep el nostre patró.

Dos de les nostres falleres han tingut l'honor de representar a València ja la seua festa com a membres de La Cort d'honor de la Fallera Major de València en els anys 1985 y 2004 són la xiquetes Rosalia Simón Navarro i Laura Martinez Ibáñez.

En el 2009  va ser un gran orgull per a nosaltres que ens representara en la Cort de la Fallera Major de València la Senyoreta Virginia Silla Alcaraz.